Η παχυσαρκία αποτελεί μια διαταραχή που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία ενός ατόμου (αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης προδιαβήτη, διαβήτη, υπέρτασης, αύξησης των λιπιδίων, αύξησης καρδιαγγειακού κινδύνου, άπνοιας ύπνου, διαταραχών του κύκλου, αρθροπαθειών, κακοήθειες), την συναισθηματική του κατάσταση (άγχος, κατάθλιψη) και συνολικά την ζωή του (αυτοεκτίμηση, προσωπικές, επαγγελματικές, κοινωνικές σχέσεις).

Η μείωση του σωματικού βάρους με ασφαλή και αποδοτικό τρόπο και η διατήρηση της απώλειας είναι μια σύνθετη και απαιτητική πορεία.
Είναι απαραίτητη η συνεργασία ειδικών για την συνολική αντιμετώπιση του ατόμου που θέλει να χάσει βάρος.

Η ενδοκρινολόγος ελέγχει την ύπαρξη πιθανών αιτιών εμφάνισης παχυσαρκίας, κάνει την διάγνωση επιπλοκών, δίνει τις κατάλληλες θεραπείες, παραπέμπει σε άλλες ειδικότητες (καρδιολόγος, ορθοπεδικός…).

Σε συνεργασία με την ειδική εφαρμογών διαιτητικής αξιολογούν την μέτρηση σύστασης σώματος, σχεδιάζουν το διατροφικό πρόγραμμα, δίνουν οδηγίες για την κίνηση.

Η ειδική εφαρμογών διαιτητικής δίνει ισορροπημένο και ευέλικτο διαιτολόγιο, που να ταιριάζει στην καθημερινότητα του ατόμου, προτείνει εύκολες και νόστιμες συνταγές, που θα βοηθήσουν να μη γίνεται η διατροφή καταναγκαστικό έργο ή στέρηση.

Ηψυχολόγος εστιάζει στις διατροφικές συνήθειες και βοηθάει να συνειδητοποιηθεί πόσο αλληλένδετα είναι το σώμα και η ψυχή, ώστε το άτομο να καταλάβει τι του συμβαίνει, ποια αίτια τον ωθούν σε μια μη λειτουργική σχέση με την τροφή και συνειδητά πλέον να επιλέξει τον δικό του καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να πετύχει τον στόχο της απώλειας βάρους.

Η ενδοκρινολόγος, η ειδική εφαρμογών διαιτητικής και η ψυχολόγος με ευγένεια, σεβασμό και αμεσότητα, ενημερώνουν και ξεκαθαρίζουν αναληθής και λαθασμένες απόψεις σχετικά με την διατροφή και την απώλεια βάρους, κινητοποιούν το άτομο να μπει και να μείνει στην διαδικασία της απώλειας βάρους και το εκπαιδεύσουν να ελέγχει ο ίδιος την διατροφή και γενικά την στάση του στην καθημερινότητα , ώστε να φθάσει στο στόχο του.

 


Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.